About

 


Asociaţia “ORGANIZAŢIA PROFESIONIŞTILOR PIEŢEI DE CAPITAL”este o organizaţie autonomă, cu caracter non-guvernamental şi nepatrimonial, în folosul public, cu scopul de a fi pentru cei interesaţi  o sursă de servicii şi informatii specializate în domeniul pieţei de capital. Asociaţia, prin membrii săi, se va strădui să acorde sprijin pentru toate persoanele şi grupurile care sunt interesate de scopurile, obiectivele şi activităţile sale, fără nicio formă de discriminare, oferind un cadru democratic pentru cooperare şi bună întelegere. Ne propunem organizarea şi desfăşurarea de activităţi ce urmăresc îmbunătăţirea relaţiilor comerciale şi a raporturilor juridice încheiate pe piaţa de capital, creşterea transparenţei operaţiunilor, ridicarea nivelului profesional al participanţilor la operaţiunile încheiate pe piaţa de capital din România,crearea unui cadru adecvat dezvoltării pieţei de capital din România, ţinând cont atât de interesele participanţilor la piaţă, investitori, intermediari, operatori de piaţă sau de sistem, depozitari, dar, îndeosebi, de interesul public.

        Echipa noastra este formata din profesiоnişti ai pietei de capital cu mai multi ani de experienta

Board of directors:

Cristian Dutescu - OPPC President

Valentin Ionescu - OPPC Vicepresident (Sif2 Moldova)

Ovidiu Fer - OPPC Vicepresident (Wood & Co)

Iulian Panait - General Secretary OPPC

 

Founders:

Gheorghe Gheorghiu
Septimiu Stoica
Liviu Claudiu  Doros

Cristian Mircea Dutescu
Valentin Ionescu 
Mihai Chisu 
Radu Hanga
Adrian Tanase

 

 

 


Misiune OPPC

OPPC  faciliteaza interacțiunea dintre emitențimanageri de activebrokeri, investitori si institutii în beneficiul unei piețe eficiente și in crestere constantaOPPC prin activitățile sale doreste sa fie liantul în crearea cadrului transparent si eficient in promovarea si dezvoltarea pietei de capital. Noi credem ca la temelia unei dezvoltari durabile a economiei romanesti trebuie sa stea piata de capital si principiile fundamentale ale pietei de capital.

OPPC va elabora propuneri privind normele legale necesare  pentru cresterea rolului pietei de capital in economie si facilitarea finantarii prin intermediul pietei de capital

OPPC va promova si sustine implementarea corecta si eficienta a dispozitiilor legale de catre puterea executiva

OPPC isi propune totodata sa se constituie intr-o punte de legatura intre piata de capital si sistemul judiciar prin organizarea unor dezbateri stiintifice, conferinte, seminarii prin intermediul carora sa asigure informarea magistratilor, organelor de cercetare penala  si  a altor functionari publici cu rol in aplicarea legislatiei pietei de capital cu privire la evolutiile practicilor de piata. De asemenea OPPC va initia  demersuri in vederea consacrarii practicii solutionarii litigiilor legate de aplicarea dreptului pietei de capital cu sprijinul opiniilor specialistilor pentru piata de capital.

OPPC va iniția propuneri privind implementarea unor practici standard, in vederea cresterii eficientei pietei . Prin activitatile educaționale precum și prin organizarea de dezbateri, conferinte dorim sa crestem notorietatea pietei de capital. OPPC trebuie vazuta ca o asociere cu obiectivul de a găsi soluții practice intr-o lume in continua schimbare la nivel financiar, politic și economicOPPC isi propune sa reprezinte întotdeauna o voce puternică în promovarea fluxurilor de capitalÎn acest efortOPPC isi propune sa dezvolte parteneriate cu alte instituții/organizatii  în scopul atingerii uunor  obiective comune.

Promovarea celor mai bune practici și standardedezvoltarea educatiei in domeniul pietei de capitalsprijinul acordat autorităților de supraveghere si reglementare și promovarea legăturilor dintre membrii săisunt elementele esentiale ale misiunii OPPC.

 


NEWS
22.01
Is the share increasing and the "RON" strengthening stopped ?
In ultimele zile asistam la mici corectii de pret pe actiuni si la o revenire usoara a eur...Read more
11.01
Iese Banca Carpatica din anonimat?
Saptamana care s-a incheiat a adus cresteri mari pentru Banca Carpatica (BCC), trezind-o d...Read more
04.01
Lansare OPPC 23 Ianuarie 2013
La data de 23 ianuarie 2013, va fi lansat public OPPC. ...Read more
04.01
Åžomajul in crestere din SUA aduce pesimism pe bursele europene dupa doua zile de cresteri
Bursa de la Bucuresti reactioneaza cu intarziere la datele din US. In prima zi de tranzact...Read more
EVENTS
image
Lansare OPPC 23 Ianuarie 2013
Lansarea OPPC va avea loc la Hotel Marriot in fata...Read more
Data 04/01/2013

PARTNERS

INFO

Visitors