Finanțele vor oferi posibilitatea întreprinderilor mici și mijlocii care iau credite să beneficieze de granturi pentru plata dobânzilor
Posted on Saturday April 04, 2020


Bugetul schemei de ajutor de stat este de 781 milioane de lei (161 milioane de euro), iar plafonul maxim de garantare este de 15 miliarde de lei, echivalentul în lei a 3,1 miliarde de euro. Prin implementarea schemei se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de maximum 40.000 beneficiari.

Executivul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID - 19, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Invest România

Potrivit MFP, în plus faţă de programul iniţial IMM Invest, Guvernul a decis că vor putea beneficia de garantarea creditelor şi ajutor de stat pentru acoperirea dobânzilor şi comisioanelor de administrare şi risc şi companiile ce activează în domeniul intermedierilor financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare şi activităţi de închiriere şi leasing încadrate în categoria IMM.

Durata maximă a finanţărilor este de 6 ani în cazul creditelor pentru investiţii şi de 3 ani în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru. Creditele/liniile de credit pentru capitalul de lucru pot fi prelungite cu maximum 3 ani.

Potrivit sursei citate, valoarea maximă a creditelor/liniilor de credit pentru finanţarea capitalului de lucru este de 5 milioane de lei, iar pentru creditele de investiţii, valoarea maximă a finanţării este de 10 milioane de lei. De asemenea, creditele cumulate acordate unei companii se vor încadra în limita totală a 10 milioane de lei.

"Băncile vor analiza solicitările ţinând cont de una dintre cele două limitări introduse de lege pentru respectarea condiţiilor ajutorului de stat. Astfel, creditele se vor încadra în dublul masei salariale anuale a beneficiarului, reprezentată de cheltuielile salariale, precum şi contribuţiile sociale şi costul cu personalul care lucrează în cadrul întreprinderilor, dar care se află oficial pe statul de plată al unor subcontractanţi, pentru 2019 sau pentru ultimul an disponibil. Un alt plafon care poate fi utilizat pentru determinarea valorii creditului reprezintă 25% din cifra de afaceri netă a beneficiarului pe 2019, respectiv venitul brut sau norma de venit în cazul persoanelor fizice care obţin venituri din activităţi independente", spun reprezentanţii MFP.

Pe de altă parte, dacă beneficiarii depun justificări din care să rezulte nevoile lor de lichidităţi (acestea pot include atât costuri cu capital de lucru, cât şi costurile cu investiţii), cuantumul împrumutului poate fi majorat pentru a acoperi nevoile de lichidităţi de la momentul acordării pentru următoarele 18 luni.

În cazul întreprinderilor create la 1 ianuarie 2019 sau după această dată, cuantumul maxim al împrumutului nu poate depăşi masa salarială anuală estimată pentru primii doi ani de activitate.

Valoarea maximă a fiecărei finanţări va fi de 500.000 lei pentru microîntreprinderi şi de 1 milion de lei pentru întreprinderile mici, iar statul garantează 90% din valoarea acestor credite.

"Firmele care aplică pentru obţinerea granturilor depun un document scris prin care se angajează să nu disponibilizeze personalul existent de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă până la 31 decembrie 2020. Întreprinderea poate organiza programul de lucru al salariaţilor în funcţie de evoluţia activităţii curente a acesteia", arată comunicatul MFP.

Ministerul Finanţelor Publice va acoperi prin granturi 100% din dobânzile, comisioanele de administrare şi risc pentru liniile de credit/capital de lucru, precum şi pentru creditele de investiţii.

Ajutorul nu poate depăşi 120.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole.

Perioada de acoperire prin grant de la buget a dobânzii şi comisioanelor de administrare şi risc este de la momentul acordării creditelor/liniilor de credit contractate după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi - până la 31 decembrie 2020.

"Grantul pentru dobânzi se aprobă anual printr-un act normativ cu putere de lege pentru anul 2020 şi pentru următorii 2 ani doar în condiţiile în care creşterea economică estimată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză pentru această perioadă se situează sub nivelul creşterii economice din anul 2020. Subvenţionarea dobânzii se realizează în condiţiile respectării prevederilor legislaţiei din domeniul ajutorului de stat în vigoare", explică instituţia.

Perioada de valabilitate a schemei, respectiv perioada în care se selectează beneficiarii şi se emit scrisori de garanţie/acorduri de finanţare este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor ordonanţei de urgenţă aprobate de Guvern şi data de 31 decembrie 2020, iar perioada în care se poate efectua plata grantului este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi data de 31 martie 2021, inclusiv, cu posibilitatea prelungirii.

Nu sunt eligibile pentru acordarea de garanţii în cadrul programului întreprinderile mici şi mijlocii din sectoarele/domeniile: activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, activităţi de investigare şi protecţie.


Pandemia Coronavirus vine cu vești bune pentru firmele de asigurare RCA și CASCO. Dosarele de daună au scăzut cu 70%. Scad și prețurile?
Posted on Friday April 03, 2020


Motivul pentru care numărul dosarelor de daună a scăzut atât de abrupt este, evident,  politica restrictivă impusă de stat în ceea ce privește deplasarea populației. Altfel spus, izolarea totală sau parțială vine cu vești bune pentru firmele de asigurare, care gestionează sub o treime din dosarele pe care le-ar fi administrat în mod normal. De altfel, procentul de scădere, în jur de 70% este aproape similar cu cel cu care au scăzut accidentele, date făcute publice de Poliție. Oficial, numărul accidentelor a scăzut cu 72% în martie.

De partea cealaltă, însă, relevă date agregate neoficiale precum și cifrele de vânzări ale brokerilor, au scăzut și vânzările de asigurări RCA, cu circa 25-30%, cu o scăderea chiar mai importantă pe zona CASCO.

Aceasta înseamnă că, deși plătesc mai puțin, firmele de asigurare încasează mai puțin, motiv pentru care, cel mai probabil, reducerea drastică a daunelor nu va veni și cu o reducere de prețuri. Cel puțin nu pentru RCA.

Pentru firmele de asigurare care vând masiv RCA, această perioadă oferă șansă neașteptată, anume aceea de a își regla obigațiile din urmă și de a își reașeza portofoliile. Este vorba despre Euroins și City Insurance, prima abia ieșită de sub administarea temporară a Fondului de Garantare a Asiguraților(FGA) și a doua abia intrată sub un plan de redresare care presupune inclusiv o majorare de capital, dar și multe alte măsuri, despre care ECONOMICA.NET a scris în exclusivitate.

VEZI AICI DETALII DESPRE OBLIGAȚIILE CITY INSURANCE SUB PLANUL DE ADMINISTRARE 


Unele dintre aceste măsuri, care au termen de aplicare destul de strâns, vizează tocmai plata daunelor din  urmă și a datoriilor. Atât City Insurance cât și Euroins au mii de procese în care se judecă pentru neplata sau plata parțială a unor obligații.

În cazul City este vorba inclusiv de dosare internaționale, pentru deatorii la plata daunelor înregistrate în afara țării.

City și Euroins controlează peste 70% din vânzările de RCA.

 

 

 


Paradoxul suspendării ratelor la credit. PNL și PSD se bat în legi care nu se aplică încă: una nu are norme, cealaltă nu va trece de Iohannis
Posted on Saturday April 04, 2020


Circa un milion de români au avut contractele de muncă suspendate sau anulate ori au fost trecuți în șomaj tehnic, cu venituri care se învârt în jurul a 75% din salariu (nu mai mult de 75% din salariul mediu), adică suma oferită de stat companiilor. Și acestea sunt doar cele mai grave cazuri, pentru că mulți alți români sunt loviți de scăderea veniturilor.

Acesta este contextul în care politicienii au promis că vor oferi posibilitatea ca ratele pentru creditele bancare să fie suspendate pe termen de până la 9 luni. Ba mai mult, în acest moment este o adevărată competiție pentru ajutorarea românilor cu probleme. Dacă Guvernul a dat o Ordonanță e Urgență, ale cărei prevederi le puteți vedea, sintetizate, pe site-ul ECONOMICA.NET, PSD și partenerii săi politici tocmai a trecut prin Parlament o lege care prevede același lucru, dar în condiții mai favorabile pentru client, însă greu sau imposibil de aplicat de bănci și de acceptat de către BNR.

VEZI AICI PRINCIPALELE PREVEDERI ALE OUG PRIVIND SUSPENDAREA RATELOR

În teorie, avem deci două legi care ne permit suspendarea ratelor, însă în practică nu avem niciuna. Aceasta în primul rând pentru că normele de aplicare ale OUG date de Guvern nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial, deci nu este clar cum se va aplica suspendarea, în ce condiții și cu ce documente justificative.

HG cu normele a fost adoptată de Guvern, dar încă nu a fost publicată în monitor.

În al doilea rând, inițiativa PSD, mult mai clară și mai avantajoasă pentru clienți, are șanse mici să devină aplicabilă în viitorul apropiat. Aceasta pentru că se va confrunta cu siguranță cu opoziția băncilor și a BNR și, mai important decât atât, va fi aproape sigur respinsă la promulgare de către președintele Iohannis și retrimisă Parlametului. Mai mult, PNL a anunțat deja că o va contesta la Curtea Constituțională. Toate aceste proceduri vor dura și este extrem de probabil ca până la finalizarea lor să se ridice și Starea de Urgență.

Ne aflăm deja la aproape o lună de izolare strictă și Stare de Urgență, iar românii, inclusiv cei care au fost dați afară sau trimiși în șomaj tehnic nu au legea promisă.

 

Inițiativa PSD, mult mai simplă și mai favorabilă clienților, dar greu de aplicat de către bănci

 

OUG dată de Guvernul Orban propune suspendarea ratelor până la 9 luni, fără a obliga băncile să acorde această facilitate clienților și condiționând obținerea acestei facilități mult mai strict decât o face legea trecută de PSD prin Parlament. În plus, OUG nu anulează plata dobânzilor și, mai mult, le capitalizează, cu excepția celor la credite ipotecare, ceea ce înseamnă că debitorii vor plăti mai mult decât în condiții normale.

DETALIILE ACESTEI OUG LE GĂSIȚI AICI


 

Legea PSD, care a trecut vineri prin Parlament, este mult mai simplă. Redăm mai jos principalele prevederi:

 

- Ratele pot fi supendate până la 9 luni

- Pe această perioadă nu se capitalizează dobânda aferentă, urmând ca după expirarea suspendării să se plătească doar principalul

- Se suspendă orice procedură de executare silită sau poprire începută înaintea apariției acestei legi

- Ca și OUG al PNL, legea PSD se aplică pentru toate tipurile de credit, carduri de credit,  imprumuturi de la IFN, dar și ratelor la leasing

- Spre deosebire de inițiativa PNL, băncile ar fi obligate să suspende ratele la simpla cerere a debitorului, care completează o declarație pe proprie răspundere că a fost afectat de criză

- Se califică debitorii ale căror venituri au scăzut cu cel puțin 15% față de media lunilor ianuarie si februarie 2020. Notă: OUG al PNL nu indică niciun fel de valoare și spune doar că se aplică debitorilor persoane fizice afectate de criza actuală.

- Solicitantul nu trebuie să aibă restanțe mai mari de 90 zile sau să fie în procedură de executare silită ori de dare în plată. Notă: În cazul OUG, niciun restanțier, indiferent de lungimea restanței, nu se califică


Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă - curs valutar interbancar 3.04.2020
Posted on Friday April 03, 2020


Euro creşte la 4,83 lei, faţă de 4,8288, cursul anunțat ieri de BNR. Pe 17 martie, euro a atins cea mai ridicată valoare din istorie în faţa leului: 4,8448 lei/euroJoi, 19 martie 2020, moneda europeană a crescut pe piaţa interbancară până la 4,87 lei.

Pe 21 februarie 2020, euro a depăşit pentru prima dată pragul de 4,8 lei la cursul de referinţă anunţat de BNR şi a atins, la acel moment, cel mai ridicat nivel din istorie în faţa monedei naţionale. De atunci, moneda unică europeană nu a mai scăzut sub acest prag, ba chiar l-a depăşit de mai multe ori şi a atins în mai multe rânduri recorduri în faţa leului. 

Dolarul creşte la 4,45 lei, faţă de 4,41 lei, aproape de nivelul anunţat în şedinţa precedentă de la BNR. Pe 23 martie, dolarul a atins cel mai ridicat nivel din istorie în faţa leului: 4,5316 lei.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,8288 lei/euro, 4,4163 lei/dolar, 5,4966 lei/liră sterlină, 4,5682 lei/franc elveţian.

Lira sterlină a crescut ieri la 5,49 lei, faţă de 5,45 lei, cursul anunţat de BNR în şedinţa precedentă.

ROBOR la trei luni a scăzut la 2,55%, faţă de 2,57%, nivelul din şedinţa precedentă.

ROBOR la şase luni a scăzut la 2,63%, faţă de 2,64%, nivelul de ieri.

Aurul a scăzut ieri la 225,8515 lei pentru un gram, faţă de 226,3166 lei pentru un gram, nivelul din şedinţa precedentă. Aurul a atins cel mai mare nivel din istorie în faţa leului pe 24 februarie 2020: 240,4606 lei pentru un gram. Nu există date pe site-ul băncii centrale pentru valorile metalului preţios înainte de 2005.


Tătaru: Avem încă în evaluare suma care va fi alocată Sănătăţii la rectificare, suntem în discuţii la Ministerul Finanţelor
Posted on Friday April 03, 2020


"Avem încă în evaluare suma, aici suntem în discuţii - şi astăzi, şi mâine - la Ministerul de Finanţe pentru a vedea efectiv ce putem face, atât pentru investiţiile de la nivelul spitalelor, cât şi pentru investiţiile sau rectificarea de buget pe care o avem pentru spitalele care sunt în prima linie pentru lupta cu COVID-19", a declarat Nelu Tătaru într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a fost întrebat dacă Ministerul Sănătăţii a propus o sumă care să-i revină în urma rectificării bugetare, care ar urma să fie decisă în şedinţa de guvern de luni.NOUTAŢI
04.04
Finanțele vor oferi posibilitatea întreprinderilor mici și mijlocii care iau credite să beneficieze de granturi pentru plata dobânzilor

Bugetul schemei de ajutor de stat este de 781 milioane de lei (161 milioane de euro), i...Mai mult

03.04
Pandemia Coronavirus vine cu vești bune pentru firmele de asigurare RCA și CASCO. Dosarele de daună au scăzut cu 70%. Scad și prețurile?

Motivul pentru care numărul dosarelor de daună a scăzut atât de abrupt este, eviden...Mai mult

04.04
Paradoxul suspendării ratelor la credit. PNL și PSD se bat în legi care nu se aplică încă: una nu are norme, cealaltă nu va trece de Iohannis

Circa un milion de români au avut contractele de muncă suspendate sau anulate ori au ...Mai mult


ŞTIRI
23.04
Conferinţa ”Situaţii specifice din activitatea societăţilor listate – relaţia cu acţionarii, informaţii privilegiate şi manipularea pieţei, prilejuită de lansarea cărții dlui. Av.C. Dutescu
Financial intelligence: 1. În condițiile în care ASF a transmis răspunsuri confuze SI...Mai mult
20.12
OPPC: Proiectul OUG privind măsurile fiscale - cel mai brutal și irațional atac la adresa pieței de capital din România de la reînființarea acesteia în anul 1995
OPPC: Prin formularea sa, taxa pe „lăcomie” poate include BVB, SIF-urile, FP, brokeri...Mai mult
20.12
Profesioniştii Pieţei de Capital: Măsurile fiscal-bugetare anunţate de Finanţe reprezintă cel mai brutal şi iraţional atac la adresa pieţei de capital din România de la reînfiinţarea acesteia în 1995
Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC) consideră că Proiectul de ordon...Mai mult
14.06
Promulgarea Proiectului de Lege privind pieţele de instrumente financiare - Devine Legea nr.126/2018
LINK: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2018/pr253_18.pdf ...Mai mult
18.05
REGULAMENT nr. 6 /2018 pentru modificarea Regulamentului ASF nr. 3/2014 privind unele aspecte legate de aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecv
Regulamentul Autorității de Supraveghere Financiară nr. 3/2014 privind unele aspecte le...Mai mult
11.05
REGULAMENT nr.5/ 2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață
Sursa: ASF Link: https://asfromania.ro/legislatie/legislatie-sectoriala/legislatie-capita...Mai mult
15.05
Profesioniştii pieţei de capital cer impozit de 1% pentru câştigul din investiţiile mai mari de un an
Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC) a transmis Comisiei de buget-fina...Mai mult
28.01
UE spera la unificarea pieţelor de capital până în 2019
Uniunea Europeană intenţionează să finalizeze uniunea pieţelor de capital până în ...Mai mult
14.10
Conferința Națională a Pieței de Capital (ediția 2014)
Conferința Națională a Pieței de Capital, ediția 2014, va avea loc pe 24 noiembrie la...Mai mult
13.10
Parlamentul a promulgat legea privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate
"Art. 1. - Prezenta lege reglementează procedura legală de urmat pentru clarificarea ...Mai mult
18.09
Scotienii au votat azi
Daca referendumul va duce la independenta Scotiei, pietele intreaba: ce se intampla cu dat...Mai mult
09.09
ASF a depus raportul anual pentru 2013
Raportul anual 2013 a fost analizat şi aprobat de Consiliul Autorității de Supraveghere...Mai mult
09.09
"Tinere talente", 2014
Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Academia de Studii Economice Bucureşti au î...Mai mult
17.04
Statul a vândut cu discount de 9% pachetul de 15% din Transgaz. A luat 179 lei pe acţiune!
Ultimul pret de la BVB era 197 lei/ actiune. Pe 15% din companie a obtinut 72 milioane eur...Mai mult
29.03
Incetare contract de mandat Director General Bursa de Valori Bucuresti
Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, a decis în ședința sa din d...Mai mult
10.02
Lansare a sistemului alternativ de tranzactionare Best X
Joi 14 februarie la hotel Royal va fi o prezentare a sistemului alternativ de tranzactiona...Mai mult
22.01
S-a oprit cresterea actiunilor si intarirea leului?
In ultimele zile asistam la mici corectii de pret pe actiuni si la o revenire usoara a eur...Mai mult
11.01
Iese Banca Carpatica din anonimat?
Saptamana care s-a incheiat a adus cresteri mari pentru Banca Carpatica (BCC), trezind-o d...Mai mult
04.01
Lansare OPPC 23 Ianuarie 2013
La data de 23 ianuarie 2013, va fi lansat public OPPC. ...Mai mult
04.01
Şomajul in crestere din SUA aduce pesimism pe bursele europene dupa doua zile de cresteri
Bursa de la Bucuresti reactioneaza cu intarziere la datele din US. In prima zi de tranzact...Mai mult
EVENIMENTE
image
Conferinta "Situatii specifice pentru societati listate" si lansarea cărții:“Legea privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.Comentariu pe articole” autor C. Dutescu
Evenimentul va debuta cu deschiderea ședinței de...Mai mult
Data 02/04/2019
image
FONDURI DE INVESTIȚII ALTERNATIVE – OPORTUNITĂȚI PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMICĂ A ROMÂNIEI
Organizația Profesioniștilor din Piața de Capit...Mai mult
Data 12/06/2018
image
Piața Financiară de Investiții în 2018 - 24.11.2017
În data de 24 Noiembrie 2017 va avea loc conferin...Mai mult
Data 22/11/2017
image
CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ 16.10.2017 – 20.10.2017
Organizația Profesioniștilor Pieței de Capital ...Mai mult
Data 09/10/2017
image
"Aplicarea dreptului pieței de capital" - seminar dedicat formării procurorilor, 8-9 mai 2017
În datele de 8 si 9 mai 2017, Institutul Naționa...Mai mult
Data 15/05/2017
image
Conferinţa-Dezbatere națională “MiFID II / MiFIR 2018 – O schimbare fundamentală. Cât de pregatită este piața de capital românească?"
În data 16 februarie 2017 OPPC organizează o con...Mai mult
Data 15/02/2017
image
Dezbatere națională “Abuzul de piață: Accesul la informațiile privilegiate ale companiilor listate și manipularea pieței - Obligații, Riscuri, Sancțiuni”, 29 noiembrie 2016, București
Astăzi, 29 noiembrie 2016, OPPC a organizat o dez...Mai mult
Data 29/11/2016
image
“PIAȚA DE CAPITAL - INCLUSĂ ÎN PROIECTUL DE ȚARĂ?”, 24 noiembrie 2016
În data de 24 noiembrie 2016, sub coodonarea domn...Mai mult
Data 28/11/2016
image
“Aplicarea dreptului pieţei de capital” - seminar dedicat formării procurorilor, 20-21 octombrie 2016
În datele de 20 și 21 octombrie 2016, Institutul...Mai mult
Data 27/11/2016
image
Conferinta "Aplicarea dreptului pietei de capital" 8-9 septembrie, Bucuresti
In 8-9 septembrie Organizatia Profesionistilor Pie...Mai mult
Data 07/09/2016
image
CONFERINTA 17 MARTIE 2016 - " Fonduri alternative de investiții. Schimbări.Perspective.Oportunități".
Joi, 17 Martie 2016, la Hotel Marriott Bucharest G...Mai mult
Data 04/03/2016
image
CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ 05.10.2015 – 10.10.2015
Conform autorizației ASF nr. 198 / 02.10.2015, O...Mai mult
Data 06/10/2015
image
Decizia de atestare a OPPC ca organism de formare profesionala
Autoritatea de Supraveghere Financiara Decizia ...Mai mult
Data 28/01/2015
image
Conferința Naţională a Pieţei de Capital (CNPC 2014)
Luni, 24 noiembrie 2014, a avut loc Conferința Na...Mai mult
Data 10/12/2014
image
Seminarul INM "Piata de Capital", 20-21 noiembrie, Bucuresti
Intre 20–21 noiembrie a avut loc ultimul seminar...Mai mult
Data 30/11/2014
image
Seminar INM, 2-3 iunie 2014
Seminarul INM "Piata de Capital", 2-3 iunie, Bucur...Mai mult
Data 05/06/2014
image
Seminar INM, 22-23 mai 2014
Intre 22 – 23 mai a avut loc seminarul “Piata ...Mai mult
Data 06/05/2014
image
Conferinta "Aplicarea dreptului pietei de capital", 2013
Institutul National al Magistraturii (INM) si Orga...Mai mult
Data 24/09/2013
image
Lansare ”Strategie pentru piata de capital”
In curand OPPC va lansa public materialul ”Dezvo...Mai mult
Data 22/04/2013
image
Money Talks - Interviuri cu specialisti
Ai lichiditati de investit si nu stii care e cea m...Mai mult
Data 07/04/2013
image
Lansare OPPC 23 Ianuarie 2013
Lansarea OPPC va avea loc la Hotel Marriot in fata...Mai mult
Data 04/01/2013

PARTENERI

INFO

Vizitatori